Cum s-au dat la fund parlamentarii de Timiș…

rateVă aduceți aminte de imensele afișe electorale, cum aproape pe fiecare dintre ele era o adresă de internet și unde erai invitat să intri pentru a vedea programul electoral, pentru a spune ceea ce te frământă, pe tine cetățeanul? Nu mai sunt, dar le veți vedea din nou la următoarea campanie electorală. În ceea ce privește site-urile candidaților, dacă n-ați intrat pe ele la sfârșitul anului trecut n-ați pierdut nimic, ele sunt tot așa, majoritatea au încremenit parcă la decembrie 2012.

În ceea ce privește deputații și senatorii care au fost aleși, să nu vă închipuiți că sunt preocupați de tineri, de persoanele care accesează internetul, de cele care ar prefera să stabilească un contact pe mail sau pe facebook… Dar acestea vor deveni din nou atractive la următoarele alegeri, când candidații se vor înghesui să le atragă atenția! Până atunci, puteți deveni cel mult un nume de contact pe lista de prieteni a deputatului X sau a senatorului Y, asta nu înseamnă neapărat că va urma și o discuție serioasă în mediul on-line. Cum apar parlamentarii de Timiș căutându-i pe net, vedeți în continuare. M-am bazat pe identificarea lor prin mijloacele cele mai simple, așa cum ar face-o un om cu o instrucție minimă de folosire a web-ului.

Deputați

Horia Cristian (PNL) are un site înființat în 2012 în scopul campaniei electorale, un blog gratuit în care n-a mai scris din octombrie 2012. Contul de facebook este unul comun…

Sorin Grindeanu (PSD) are un site la care nimic nu este din 2013, nici măcar o fotografie.

Cătălin Tiuch (PSD) are două conturi de FB; unul personal dar în care n-a mai scris nimic de câteva luni, iar celălalt dedicat deputăției dar în care postează linkuri cu activitatea lui Victor Ponta.

Ion Răducanu (PSD) are un site rămas în stadiul de reclamă electorală. La rubrica ”activitate parlamentară” apare o captură de ecran cu deputatul vorbind la microfon dar nicio informație. Știrile… din campania electorală!

Despre Dorel Covaci (PSD) n-am găsit nimic. Nici pe FB nu am identificat decât profiluri ale unor oameni oarecare, respectiv un țigan plecat la muncă prin Anglia, apoi un puști teribil…

Gheorghe Ciobanu (PSD) are un cont de FB în care postează din când în când cîte o felicitare sau captură cu vreo emisiune la care a fost.

Petru Andea (PSD) – o pagină de FB ca deputat în care nu este nimic și un cont personal de FB plin de urări și felicitări.

Alin Popoviciu (PDL) are o pagină fantomă de deputat, făcută de vreun dușman al său în care sunt postate doar cuvinte scabroase.

Pagina de FB a deputatului Cornel Sămărtinean (PDL) relevă activitate, deși e făcută în 2012, poate a prins gustul, iar site-ul deputatului a rămas blocat pe niște informații din 2013, evident de critici la adresa USL.

La deputatul (PPDD) Adrian Diaconu în contul de FB postează se pare și soția dumnealui, doamna Ava…

Niculae Mircovici – deputatul Uniunii Bulgarilor – are un blog gratuit în care n-a mai pus nimic din decembrie 2012. Contul de FB este accesat se pare destul de rar…

Zsolt Molnar – cel care a ajuns deputat UDMR prin redistribuire – nu pare să fie vizibil pe internet, probabil are vreun cont de FB pe undeva, dar n-am avut răbdare să-l caut.

Maria Grapini (PC) are un site care mie mi-a dat impresia că este atemporal, adică informațiile pe care le poți lua de pe el pot fi bune azi, peste o lună dar și în urmă cu un an. În schimb, pare destul de activă pe FB, iar intervențiile și comentariile sunt legate de activitatea politică a dumneaei.

Senatori

Ben-Oni Ardelean (PNL) are un site la care ultimele știri sunt din aprilie 2013 și se referă evident la persoana sa, în cadrul site-ului există un blog cu ultima postare prin octombrie… De menționat că a publicat pe site un raport de activitate al primelor șase luni de mandat, dar care mie mi s-a părut lung, plictisitor și greu de citit așa că am abandonat lectura… Blogul senatorului mi se pare mai degrabă un jurnal de călătorie printre ședințele interne sau externe unde a fost, a vorbit, s-a fotografiat…

Petru Ehegartner (PNL) are site-ul încremenit și el în campania electorală din 2012. Contul de FB mi se pare mai degrabă cuminte și axat pe probleme curente ale politicii liberale, și n-am văzut lucruri stridente și de prost gust. Decent. Și nici nu-mi amintesc de bârfe și șușanele prin ziare despre senator…

Ilie Sârbu (PSD) are un alt concept de prezență pe internet. Site-ul senatorului este relativ actualizat și – chiar dacă mie mi se pare alambicat – denotă totuși preocupare. Apoi, deși mai sunt vreo 2-3 parlamentari de Timiș prezenți pe wikipedia, trebuie să remarc aici pe acest om politic, căci biograful dumnealui se pare că a avut mai mult de lucru.

Matei Suciu (PSD) aproape că lipsește de pe net. Are un cont de FB subțire și împietrit în decembrie 2012.

Vasile Blaga (PDL) a dat de lucru serios biografului său, astfel că acesta i-a creat o pagină pe wikipedia destul de amplă. Contul de FB este însă destul de rar folosit, ultima oară fiind prin mai, apoi încă de câteva ori anul acesta. În rest…

Ioan Iovescu – șoferul PPDD-ului din Timiș – se distrează pe FB. Pune poze hazlii, convoacă la întâlniri baptiste și chesii otv-iste. Harnic!

5 Comentarii

  1. dar activitatea din senat sau camera deputatilor nu va intereseaza? Asa parca scrieti doar ca sa aruncati cu noroi, asas ziaristii!

  2. banuiesc ca ati petrecut ceva timp pe siturile politicienilor nostri ca sa scrieti asta, nu-i pacat de timpul pierdut? in alta ordine de idei, cred ca ati fi fost mai castigat si noi toti de fapt, daca ati fi scris despre ceva mai util, ca de exemplu despre piata 700, despre focarul acela de infectie… nu credeti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*