Chef rosu. Dragnipulare cu picatura tanaseasca

iarna
e iarna din nou!

Când mi-au întrerupt mie filmul cu Luis des Funes ca să-l văd pe Dragnea cu miștocarii lui m-a apucat damblaua! Am zis asta e, e iarnă și e greu, dar concluzia care mi-a fost transmisă a fost aceea că totul e sub control, că guvernul se ocupă, că e bine și să stăm liniștiți! Fals și veți vedea de ce.

După ediția aceea specială din mijlocul filmului cu Funes, pe la ora unu noaptea aud că membrii comisiei parlamentare de modificare a constituției își amână ședința, iar asta din cauză că e iarnă și e trafic greu, avioanele nu zboară și ciorile sunt negre. Mi-a sărit muștarul, adică Dragnea zicea că totul e ok, că dormiți liniștiți, guvernul vă veghează și ăștia din comisie își bagă picoarele. Apoi, Teleconferințele astea de la TVR1 dedicate deszăpezirii, pentru că au ajuns să se repete la nesfârșit mă scot din minți. Hai, o dată, dar ăștia nu mai au măsură.

Reuniunile ăstora din guvern au aerul acela de ședințe de sindicat sau videoconferințe peceriste destinate să rezolve problemele din teritoriu. Rezolvau pe mama lor, la fel ca acum. Sau când prin fabrici și uzine, înainte, în birourile șefilor de secții se raportau problemele cu care se confruntă intelectualitatea tehnică și muncitorimea comunistă și de avangardă a omenirii în depășirea planului. Se spun vorbe și nu se discută nimic!

Prima impresie asta fost: că televiziunea română vrea să țină pasul cu tembeliziunile comerciale și de „știri” care văd în iarnă un dezastru, o sursă de informații și reportaje formifantastice și ca atare trebuie ca lumea să fie informată, să afle ce se întâmplă prin țară, să stea în casă și să nu iese naibii afară că-i face probleme primarului Oprescu, iar acesta s-a săturat de vorbe frumoase și va da amenzi cui trebuie! Asta ca să se-nvețe minte oamenii și să nu-și mai lase mașina în stradă!

Ei, deci ceea ce fac ăștia de la TVR este cu un scop mult mai subtil. Iarna e tot iarnă, la fel ca anii trecuți, vine la fel de surprinzător și ne blochează drumurile și autostrăzile (sic!), la fel de rece și de frig, nămeții sunt tot afurisiți și se adună, nimic nu s-a schimbat. Iarna nu-i ca vara!

Atunci de ce acest circ? Păi, e simplu! Sunt mahmuri căci tocmai ce s-au trezit după chefuri și după accidentul acela din Apuseni cu avionul. Când au fost prinși în ofsaid cu spectacolul mediatic, când s-a văzut clar că autoritățile-și dau cu stângu-n dreptul, când ne-am lămurit cu toții cât sunt de ciobani, dar ciobani de ăia… răi…, ghiolbani, cum zice CTP, ei bine dacă orice accident aviatic sau mai știu eu ce nenorocire trebuie tratată politic și să câștigi ceva, armata lui Stelian Tănase a ieșit pe baricade. A venit iarna, arătați că guvernului îi pasă! Arătați că vă ocupați! Lasă că mă ocup eu, voi doar să arătați, părea a le zice șeful TVR-ului!…

Și, uite așa, l-au scos și pe Arafat pe sticlă să îndrume moașele prin telefon, să roiască elicopterele desupra gravidelor și să le facă audit de lăuzie prin rețeaua Vodafone. Da! Iar Dragnea rostea cu voce tare, să audă tot neamul românesc, da, domnule Oprea, ați luat măsurile necesare. Iar apoi, a doua zi Ponta cică să aibe oamenii ceai, apă și să stea la căldură…

Iar când vin alegerile să scoți oamenii la vot și să le spui că noi am avut grijă de voi când a fost iarnă grea, noi v-am curățat drumurile, alegeți-ne!

La fel ca proștii de la țară dintr-un sat de munte din Caraș: Noi îl votăm pe Frunzăverde că ne-a făcut drum! Da, a făcut fir-ar el de drum, dar a făcut că trebuia să-l facă, de aia a fost plătit și ales, naiba să vă ia pe toți. Așa și cu Dragnea, și cu Ponta, și am auzit că fostul viitor președinte a rămas pe undeva pe la Iași în zăpezi. Altfel venea și el la o pilulă…

scris de Matei Bitea