De la un utilizator al orașului Timișoara, mesaj către primarul Robu

capturaMărturisesc că nu l-am votat pe primarul Timișoarei dar cu toate astea ar trebui să mă reprezinte și pe mine. Citindu-i însă recentul mesaj postat pe facebook, trebuie să constat că dumnealui mă cam ia peste picior, pe mine, cel care-l citesc și-l urmăresc pentru a afla ce face în funcția plătită și din banii mei. La o scrisoare „deschisă” a unor „utilizatori ai tramvaiului”, pe care mărturisesc că nu am citit-o (încă), primarul Nicolae Robu crede că aceștia îl abordează politic. Habar n-am, nu am citit scrisoarea, cum am spus, se prea poate că i-or fi băgat utilizatorii de tramvai și vreo șopârlă din asta politică, dar eu, ca utilizator al orașului Timișoara, pretind să fiu informat imparțial.

Aș fi deosebit de încântat dacă primarul Robu, care-mi trimite urări de bine și respectul lui de pe „superba plajă” din Mamaia (o chestie de o aroganță ieșită din comun!), ar considera că se adresează tuturor timișorenilor și nu doar unora dintre ei. Adică, vreau să spun, în momentul în care primarul Robu postează ceva pe facebook se subînțelege că este ceva public, pentru toată lumea și nu doar pentru așa-zișii lui prieteni sau inamici politici. Ca atare, pretind să elimine din discursul dânsului conotațiile cu referire la domnul Boc sau Ciuhandu sau oricare altul și doar să explice clar și pe înțelesul tuturor cam care este problema tramvaielor din Timișoara și pe viitor orice altă problemă.

Ok, nu sunt bani de altele noi, bine domnule primar, spune așa și explică-mi mie și altora de ce s-a decis recondiționarea celor vechi, mă rog, a unora dintre acestea, nu o lua pe căi politice căci pe cei mai mulți nu ne interesează. Explicați-ne băbește! Apoi, de ce introduceți într-un mesaj public (am explicat mai sus considerentele pentru care mesajul este public și nu privat) metafore despre rolul dvs. de locomotivă în alegeri și alte bâzdâgănii și elucubrații? Așa cum singur recunoașteți, prin referirea la numărul de voturi primite, mai mare decât cele obținute de USL aici, pe plan local, nu ați fost ales să faceți politică…

Mi se pare ridicolă presupunerea că în anii de dinaintea alegerii Dvs., pe timișoreni nu i-ar fi interesat soarta tramvaielor, iar de când sunteți primar, brusc, observați o preocupare în acest sens. Eu cred că alegerile din 2012 nu sunt o bornă de hotar în conștiința istorică a orașului Timișoara, ca un meteorit care a zguduit totul pe aici, a mai spart un zid de la bastion și a dat foc la niște case. Sunt doar niște alegeri, timpul și activitatea celor ce conduc primăria va decide cine rămâne și cine nu în istorie și pentru cât timp.

Cred că dacă Nicoale Robu ar fi mai atent cu discursul său public, ar putea să-mi schimbe percepția față de dumnealui. Mi-aș dori să ignore înțepăturile și atacurile la care este supus, sau doar crede că este supus, și să transmită mesaje pentru toți timișorenii, nu doar pentru unii. Doar nu-și închipuia că având o astfel de funcție publică va fi lăsat în pace iar el se va simți ca într-un harem, în care dumnealui spune cu cine și când. Să e concentreze asupra muncii. În aceste condiții aș putea să-l plac, ca primar, firește…


Distribuie pe Facebook


2 Comentarii

  1. L-am cunoscut pe dl. Robu in perioada cand era prorector la Poilitehnica, iar eu eram student. Era foarte apropiat de studenti, serviabil, serios si implicat in viata administrativa. A avut rezultate notabile in plan administrativ. Referitor la mandatul dumnealui de Primar, cred ca pana la final va avea un mandat reusit; in tot cazul e 10 clase peste Ciuhandu; problema e ca structura ierarhica e mostenita si nu-i va fi usor sa schimbe sefii de servicii din Institutia cu pricina, desi in mod normal acest lucru ar fi necesar si cred ca si-l doreste si dl/ Robu, fiindca e greu sa lupti cu oameni cu mentalitatea prafuita. Referitor la comentariul lui Matei, sunt de acord ca dl. Robu ar trebui sa-si nuanteze discursul detasandu-se de chestiunile de natura politica. In rest sa auzim numai de bine:)

  2. În loc să stea la plajă şi să se bronzeze primarul Nicolae Robu le transmite mesaje sfidătoare de la Mamaia timişorenilor care circulă cu tramvaiele prin Timişoara la temperaturi de 50-60 de grade celsius. Mesajul lui Robu postat pe siteul socializare facebok nu poate fi redat în totalitate pentru că este lung şi plictisitor. Oricum din acest mesaj se poate desprinde clar ideea că edilul le spune timişorenilor să nu mai spere la tramvaie noi cu aer condiţionat ci la unele recondiţionate. Când vor fi acestea recondiţionate nu ştie nimeni cu exactitate poate doar primarul va lămuri această problemă după ce se va întoarce din însorita staţiune cu palmieri condusă de primarul Constanţei Radu Mazăre. Şi pentru ca mesajul primarului să aibă priză mai mare la public Robu nu putea încheia decât aşa. “Cu respect şi urări de bine, Nicolae Robu Primarul Timişoarei(de pe superba plajă a superbei staţiuni Mamaia)”. După o asemenea încheiere nu mai putem decât spera că Robu nu va prelua o nouă idee a edilului din Mamaia iar pe lângă palmierii care au răsărit peste noapte pe străzile oraşului să nu apară şi altfel te ctitorii ale lui Păcală un personaj cunoscut în folclorul românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*