Întâii mincinoși ai țării și răzvrătirea proștilor

blog timisoara mincinosii din romania

Nu cred că ar trebui să vă intereseze de ce eu aș merge sau nu la referendum, ar trebui însă să vă pese de felul în care sunteți mințiți cu toții. Ar trebui să fiți conștienți că ne îndreptăm pe zi ce trece la dispariția statului laic. Atâta cât o fi fost el. Atunci însă când biserica merge mână în mână cu statul, când minciunile unuia devin și minciunile celuilalt, ar trebui să fiți conștienți că ne îndreptăm, din nou, spre negură. Eu sunt îngrijorat de faptul că minciuna unui popă este și minciuna marelui cârmaci. Sau invers, nu știu care este întâiul mincinos al țării. Și pe cale de consecință, acum, nu mai știu care este cel mai mare dușman al țării. Mincinosul cu cravată sau acela cu toiag!? Să mă explic. Dacă aveți răbdare.

Minciuna cusută cu evlavie

Am fost duminică la slujbă, nu contează unde și nici nu interesează tocmai din ideea de a nu confunda religiozitatea cu biserica. Sau creștinismul cu cei care-l propovăduiesc. Așa cum nu trebuie confundate valorile social democrate cu reprezentanții acesteia din România, căci în acest din urmă caz nu e vorba decât de o trupă de nemernici…

Deci, important la această slujbă este faptul că a trebuit să-mi accept „detestul” față de un om în sutană. De ce? Preotul respectiv, la predică, a început o tiradă evidentă la adresa Occidentului. A început să calce în picioare tot ce înseamnă spirit european. Dacă asta este părerea lui îl privește. Poate că asta și trebuie să facă, poate că este o sarcină de partid, pardon, de biserică, să se lupte zi de zi cu catolicismul. Până la un punct înțeleg aversiunea lui. (Este vorba de acel punct în care eu mi-am promis că nu voi mai călca în biserică atunci când el slujește.) Apoi, ce nu pot accepta este răspândirea minciunii. Preotul, cel chemat să răspândească morala creștină, care spune limpede că nu trebuie să minți, el exact asta a făcut. S-a străduit să explice enoriașilor că vine un mare pericol de la Apus, că acolo deja oamenii se cunună cu caprele, cu vacile, etc., iar popii din România, dacă nu mergeți să votați vor trebui să facă și ei același lucru. Adică, vezi Doamne, să-i cunune pe oameni cu oi sau cu cadavre. Vorbesc serios, nu mi-a venit să cred câte am auzit…

Știți desigur la ce mă refer, exact la minciuna pe care întâiul copil de milițian a servit-o națiunii. Că în Canada, oamenii se căsătoresc cu animalele. Coincidență sau nu, minciuna a apărut cam deodată. Și de la biserică, și din Teleorman. Ori, omul simplu, care este lipsit de educație (nu vă mai prefaceți că nu știți, să ai liceu sau chiar facultate nu înseamnă că ești educat!) și votează cu cine-i dă ajutor social, ce va înțelege de aici!? Că totul e adevăr!

Cum nu-i adevărat muică!? A zis la televizor. A zis și popa la biserică! În Occident e iadul pe pământ, să ne ținem deoparte de ei! Altfel ne mănâncă focul…

Răzvrătirea prostimii

Însă ceea ce mi-a umplut inima de bucurie, mă aflam în biserică doar, este strigătul unui creștin. Așa, umil și prost îmbrăcat, după ce o fi stat el puțin să se gândească, i-a strigat preotului: „Părinte, te-ai dat cu PSD-ul!?” Ori, asta l-a scos din strană pe părinte, dar în loc să-l facă să-și dea seama că oamenii nu mai sunt așa de proști ca acum zece ani, de exemplu, a continuat cu minciuna.

„Oameni buni mergeți la referendum, că ăsta trebuia să fie din 2004, de atunci e dată legea asta, dar abia acum au putut să o aplice! Nu e vorba de PSD aici, mergeți și votați cum trebuie…”

Răzvrătirea acelui om îmi dă speranțe. Mă face să sper că nu e chiar totul pierdut. Că națiunea asta totuși nu doarme și nu o fi chiar așa de proastă. Mai mult, că armata de postaci plătiți din bani publici nu va reuși să-nvenineze prostimea chiar atât de mult și nu va reuși să strice singurul lucru bun pe care l-a făcut țara asta, adică să se uite înspre Vest și nu către est.

În ceea ce mă privește, nu merg la referendum. Este inutil și nu stau să vă explic cum am ajuns la concluzia asta. Apoi, sunt educat să resping orice asociere cu nemernicii, iar cuplăraiul acesta dintre sutane și pesediști îmi displace profund. Nu voi merge și-mi va fi silă toată viața de mesajul combinației de culori roșu cu negru. La fotbal este altceva, dar în viața de zi cu zi pute ca naiba.