Regula prostului: programează-te la Deta! Cu sictir…

blog timisoara
Regula prostului; programează=te la Deta!

Așa cum vă spuneam într-o postare recentă, vaccinarea peste rând se va dovedi o mare porcărie. Nu pentru că aș contesta necesitatea de a se vaccina a cuiva, dar schimbarea regulilor așa, în timpul jocului, nu face decât să ne arătăm încă o dată cât de slabi de caracter suntem. Că pur și simplu nu suntem în stare să ținem pasul cu lumea civilizată și preferăm să fim țopârlani. Că regulile le folosim doar atunci când ne convin și le schimbăm dacă nu ne mai convin.

Corolarul este așa cum am spus; regulile sunt pentru fraieri! Și că suntem cu adevărat un neam de traistă și needucat.

» Frica de moarte la români. Poker cu doamna-n negru!

La Deta ca la nimenea. Programare pentru fraieri

Bun, deci s-a întâmplat la Deta, în județul Timiș! Un număr de 30 de programați la primul vaccin al celor din etapa a doua a fost trimis acasă pentru că s-au vaccinat alții în locul lor. 30 după unele surse. După altele 45! Depinde de cine îți spune informația. Unele surse spun că e vorba de vârstnici care n-au pe nimeni și nici nu știu să se programeze.

Veți spune despre mine că sunt insensibil. Poarte că sunt. Dar eu am respectat o regulă, mă simt ca într-un concurs și mă aștept ca și competitorii mei să respecte regula. Nu-mi doresc arbitri care să țină jocul în mâini așa cum doresc ei, după propriile lor criterii.  

Partea interesantă este cea pe care am anticipat-o, o bănuiam că așa va fi și care o explic mai jos. Întrebat „live” de către comentatorul unei televiziuni dacă este corect ce s-a întâmplat, directorul DSP Timiș a spus că nu este. A recunoscut și în alte medii „jurnalistice” că da, s-a greșit. Bun, insistă comentatorul, dar ce se va întâmpla cu vinovații, ce măsuri se vor lua?

Zice directorul DSP Timiș, respectiv Flavius Cioca, ceva de genul: Aaah, păi o să vedem, o să analizăm și colegii noștri care au lăsat fără doze pe cei programați vor trebui să se îngrijească de procurarea altora noi. Adică, îmi închipui eu, medicii de la spitalul Deta au putere să aducă doze suplimentare! La dracu cu miniștrii!

V-am zis eu că este interesant. O greșeală care se va analiza și se va judeca. De la caz la caz. Cam cum era pe vremea împușcatului. Ce reguli, ce ordonanțe sau hotărâri de guvern!? Noi suntem cei care facem reguli. Fiecare avem o astfel de putere. Unii la spital, alții la bucătărie și alții în guvern.

Un fel de update la „Frica de moarte”

Tot eu ziceam că la toți le este frică de moarte și pe români îi mâncă-n cur acum să meargă la teatru. Și să tragă la păcănele în același timp. Dar, după câte-mi dau eu seama, actorii nu sunt prea încântați. „Adică, cum, zic ei, noi ținem spectacol fără a fi vaccinați și vine unul care este pozitiv și ne dă și nouă!? Și ducem virusul acasă la mama? Păi noi de ce nu suntem în etapa a doua?” Zicere corectă, nu-i așa?

Hilar este că și restauranții (unii) au zis că ei preferă să aștepte vremea bună, să deschidă la terase, că nu se merită să țină trei mese, frigidere pornite și bucătari pe care să-i plătească! Un mare rahat părea a zice unul!

Iar poliția olandeză îi bate pe ăia recalcitranți și care s-au săturat de carantină. Bine, și milițienii îi bat pe ruși, dar acolo e puțin ală treabă, o s revin și cu niște chestii pe tema asta.

Iar toți idioții care sunt responsabili fac apel la educație și la respectarea regulilor. Că doar împreună vom trece peste această situație nasoală. Apel? Cu apeluri la bun simț se conduce o țară? Hai sictir!